Flames kloppen Thailand met 6-1, maar die mogen wél naar het WK: "Beetje zuur, maar ..."

Redactie
| 0 reacties
Flames kloppen Thailand met 6-1, maar die mogen wél naar het WK: "Beetje zuur, maar ..."
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wonnen met 6-1 van Thailand, maar mogen - in tegenstelling tot de Thaise vrouwen - niet naar het WK in Frankrijk. Dat is zuur, maar er wordt vooral naar de toekomst gekeken.

Bondscoach Ives Serneels had al eens een ballonnetje opgelaten over de landen die zich kunnen plaatsen voor een eindronde en dat daar in de toekomst gerust meer Europese landen mogen bijkomen. De 6-1 zette dat eigenlijk nog eens in de verf. 

"Dat Thailand op het WK staat en wij niet? Dat wringt misschien wel een beetje na onze prestatie tegen hen", gaf Justine Vanhaevermaet ook toe. "Maar we moeten naar de toekomst kijken."

Ambities

"Natuurlijk was het een gemis voor ons dat we nu niet naar het WK mogen", aldus Ella Van Kerkhoven. "Of dat volledig verwerkt is? Laat ons zeggen dat ik het een plaats heb gegeven."

"Nu moeten we ambities tonen, zodat we zeker wél op het EK 2021 in Engeland staan", pikte Tessa Wullaert in. "In de groep waarin we zitten, moeten we voor de groepswinst gaan en zeker maken dat we erbij zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties