EK-deelname voor de Flames, dat kan toch niet anders?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
EK-deelname voor de Flames, dat kan toch niet anders?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben hun EK-kwalificatiecampagne op gang getrapt met een knappe 6-1 overwinning tegen Kroatië. Het komende jaar moet de poort richting EK 2021 in Engeland simpelweg worden open geknald.

"We willen absoluut naar het EK 2021 in Engeland", liet bondscoach Serneels er al geen twijfel over bestaan vooraf.

"We staan nu eerste in de groep en willen daar blijven staan", pikte ook de ingevallen Davinia Vanmechelen in na de 6-1 tegen Kroatië.

15 landen naar Engeland

Waarom het moet? Met Zwitserland werd een absoluut topland uit pot 1 vermeden, terwijl Roemenië, Kroatië en Litouwen gewoon haalbare kaarten zijn in een groep met 5 - twee matchen minder te spelen dan bijvoorbeeld Nederland.

De groepswinnaar van de 9 groepen plaatst zich rechtstreeks, net als de drie ploegen op plek twee met het meeste punten tegen de top-5 uit alle groepen. De zes andere tweedes spelen nog een beslissend barrageduel voor het EK.

En waarom het gaat lukken? De Flames tonen steeds meer volwassenheid én zijn bovendien steeds weerbaarder aan het worden. En ze kunnen ook stilaan tactisch flexibel worden ingezet, waardoor de mogelijkheden nog groter worden.

Het gevaar komt van overal: zowel verdedigsters, middenveldsters als aanvalsters kunnen scoren, diep in de punt staat er met Ella Van Kerkhoven een echte goalgetter. De sterren staan gunstig, het is nu aan de Flames om de komende twaalf maanden alles waar te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties