Welke impact heeft COVID-19 op het vrouwenvoetbal in België en wat met de Red Flames én eliteronde EK?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Welke impact heeft COVID-19 op het vrouwenvoetbal in België en wat met de Red Flames én eliteronde EK?
Foto: © photonews

COVID-19 heeft de wereld inmiddels helemaal in zijn macht, zoveel is duidelijk. Ook voor het vrouwenvoetbal heeft dat zijn gevolgen.

Voetbal Vlaanderen en het ACFF hebben inmiddels alle amateurwedstrijden uitgesteld, dus ook voor het vrouwenvoetbal. De wedstrijden in de Super League (te beginnen met deze zaterdag Anderlecht - OH Leuven) gaan voorlopig wél nog door, zij het net als bij de mannen achter gesloten deuren.

De eliteronde voor de Belgian Red Flames U17 die vanaf 22 maart (onder andere tegen Italië) zou worden gehouden in Woluwe en Brussel is inmiddels ook afgelast - over het EK zelf is er nog geen duidelijkheid.

Wat met de Flames?

De EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Red Flames tegen Zwitserland gaat vooralsnog door. Enkele speelsters zullen de komende weken wel zeker niet kunnen trainen en spelen bij hun ploeg.

Dat geldt zeker al voor Davina Philtjens, Heleen Jaques, Diede Lemey en Ella Van Kerkhoven uit de Italiaanse competitie - de Zwitsers hebben met Thalmann en Bernauer ook twee belangrijke pionnen in de Serie A. Ook Julie Biesmans (PSV) speelt al zeker dit weekend niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties