Levensbelangrijke strafschop Jassina Blom - Wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal komt in heel Europa stilaan los. En dus komen er ook steeds meer Red Flames opnieuw in actie voor hun teams in het buitenland. Ook dit weekend.

Duitsland

Het Hoffenheim van Tine De Caigny kwam niet in actie, want de Bündesliga speelt dit weekend nog niet simpelweg.

Engeland

In Engeland ook voor zowel Yana Daniëls als voor Justine Vanhaevermaet geen voetbal dit weekend. De WSL begint volgende week opnieuw.

Frankrijk

Het Olympique Lyon van Janice Cayman won met 2-0 van Paris FC en komt zo opnieuw aan de leiding in de Ligue 1. De Red Flame mocht in de blessuretijd invallen.

Lisa Lichtfus verloor met Dijon een belangrijk duel thuis van Le Havre, waar Silke Demeyere 84 minuten speelde: 0-2.

Italië

In de strijd tegen degradatie heeft Davina Philtjens met Sassuolo niet gespeeld. Ze waren bye, de andere vier teams onderin speelden wel tegen elkaar.

Nederland

In Nederland waren er de halve finales van de Nederlandse Beker. Het PSV van Julie Biesmans (1 minuut) won met 1-4 bij het ADO Den Haag van Chloé Vande Velde (gewisseld bij de rust).

Het Twente van Elena Dhont (90 minuten) wordt de tegenstander in de finale, na een 0-2 zege bij jong PSV waar Bastiaen op de bank bleef zitten net als bij de A-ploeg.

Spanje

In Spanje won Granadilla Tenerife met 2-3 op bezoek bij Levante Las Planas. Jassina Blom viel in tien minuten na rust en zette vanop de stip de eindcijfers vast.

Zwitserland

Basel en Kassie Missipo verloren op bezoek bij St. Gallen met 4-1 en blijven zo zesde in de stand. Genoeg voor de play-offs voorlopig, maar niet echt indrukwekkend met 21 op 51.