Goals Wullaert en Vanhaevermaet leveren niets op - Wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal komt in heel Europa stilaan los. En dus komen er ook steeds meer Red Flames opnieuw in actie voor hun teams in het buitenland. Ook dit weekend.

Duitsland

Het Hoffenheim van Tine De Caigny speelde een belangrijke wedstrijd op bezoek bij Bayer Leverkusen. De Red Flame mocht drie minuten voor tijd invallen en won met 0-1.

Engeland

In Engeland scoorde Justine Vanhaevermaet twee keer voor Reading tegen Everton. Er werd wel nog met 2-3 verloren, de Red Flame speelde de hele wedstrijd.

Yana Daniëls was er niet bij voor Liverpool tegen Brighton & Hove Albion, maar zag haar team wel met 2-1 winnen.

Frankrijk

In Frankrijk geen voetbal dit weekend in de Ligue 1 voor vrouwen. Lyon (Cayman), Le Havre (Demeyere) en Dijon (Lichtfus) kregen dus een weekje rust.

Italië

In de strijd tegen degradatie verloor Davina Philtjens met Sassuolo op bezoek bij Como met 2-1, maar het blijft wel ruim op kop. Van Philtjens zelf geen spoor in de wedstrijdselectie door een knieblessure.

Nederland

In Nederland won Twente (Dhont, 71 minuten) met 0-2 bij PEC Zwolle. Het blijft zo op kop in de rangschikking.

Tessa Wullaert
© photonews

PSV (Biesmans, ingevallen in minuut 83) won een duel onder Flames bij het ADO van Chloé Vande Velde (75 minuten) met 1-2. En Fortuna Sittard verloor ondanks een doelpunt van Wullaert met 1-2 van Ajax.

Spanje

In Spanje verloor Granadilla Tenerife met 0-2 van Real Betis. Jassina Blom speelde een uur mee bij de thuisploeg.

Zwitserland

Basel en Kassie Missipo speelden 1-1 gelijk tegen Luzern en staan nu met 22 op 54 op plaats zes in de rangschikking.