Plots degradatieproblemen voor Vanhaevermaet, Dhont verliest topper - wat deden de Flames dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa in de laatste speelweken aangekomen. En dus is de spanning overal te snijden. Wat deden de Flames dit weekend?

Duitsland

Het Hoffenheim van Tine De Caigny speelde een belangrijke wedstrijd op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Door het 3-3 gelijkspel blijven ze op drie punten van de belangrijke derde plek hangen. De Caigny zelf speelde niet mee.

Engeland

In Engeland verloor Justine Vanhaevermaet (87 minuten) met 4-1 bij Manchester City. Reading staat plots laatste in de stand.

Liverpool verloor ook bij Leicester City met 4-0, zonder Yana Daniëls. Het West Ham van Amber Tysiak kwam niet in actie.

Frankrijk

In Frankrijk geen voetbal dit weekend in de Ligue 1 voor vrouwen. Lyon (Cayman), Le Havre (Demeyere) en Dijon (Lichtfus) kregen dus een weekje rust.

Italië

In de strijd tegen degradatie won Davina Philtjens met Sassuolo op bezoek bij Sampdoria met 0-2. Philtjens was hersteld van een knieblessure en speelde 92 minuten, het team is zeker van redding.

Nederland

In Nederland verloor Twente (Dhont, 85 minuten) de topper bij Ajax met het kleinste verschil. De Amsterdammers nemen zo ook de leiding over.

Femke Bastiaen
© Sevil Öktem

PSV (Biesmans op de bank, Bastiaen in doel) won een duel van Alkmaar met 4-0, Chloé Vande Velde (84 minuten) won met 1-4 bij Telstar en Belgenlegioen Fortuna Sittard was bye.

Spanje

In Spanje verloor Granadilla Tenerife met 0-1 van Levante. Jassina Blom speelde 77 minuten mee bij de thuisploeg.