Blom scoort belangrijk doelpunt - Wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa in de laatste speelweken aangekomen. En dus is de spanning overal te snijden. Wat deden de Flames dit weekend?

Duitsland

Het Hoffenheim van Tine De Caigny won met 6-1 van hekkensluiter Turbine Potsdam. De Caigny zelf speelde niet mee, de kloof met nummer drie en de CL-plaatsen blijft drie punten.

Engeland

In Engeland verloor Justine Vanhaevermaet (67 minuten) met 0-5 van Aston Villa. Reading staat zo nog steeds laatste in de stand en heeft nog twee wedstrijden om zich te redden.

Liverpool stuntte tegen Manchester City en won met 2-1, zonder Yana Daniëls. Het West Ham van Amber Tysiak (hele match op de bank) verloor met 1-0 bij Brighton & Hove Albion.

Frankrijk

In Frankrijk kreeg het Dijon van Lisa Lichtfus (90 minuten) een draai rond de oren van Lyon, waar Janice Cayman niet in de selectie zat: 0-3. Le Havre (Demeyere, 68 minuten) verloor met 0-5 van Reims.

Italië

In de strijd tegen degradatie won Davina Philtjens (90 minuten) met Sassuolo een spektakelduel tegen Parma met 5-4. Het team was al langer zeker van redding.

Nederland

In Nederland won Twente (Dhont, 45 minuten) zijn laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 van Feyenoord. Door de zege van Ajax (1-6 bij PEC Zwolle) moet het de titel wel aan de Amsterdammers laten.

Tessa Wullaert
© photonews

PSV (Biesmans 5 minuten, Bastiaen in doel) won met 0-2 bij Heerenveen en wordt vierde, Belgenlegion Fortuna Sittard derde na een 1-1 gelijkspel bij Alkmaar - een doelpunt van Tessa Wullaert. Chloé Vande Velde (87 minuten) won met 2-0 van Excelsior en is vijfde geworden.

Spanje

In Spanje speelde Granadilla Tenerife 1-1 gelijk bij Deportivo Alaves. Jassina Blom speelde de hele wedstrijd en scoorde de late gelijkmaker.

Zwitserland

Basel en Kassie Missipo speelden dit weekend in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de play-offs. Er werd met 0-3 verloren van Grasshopper, het seizoen zit er zo bijna zo goed als zeker helemaal op.