Dhont scoort belangrijk doelpunt - Wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?

Dhont scoort belangrijk doelpunt - Wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa in de laatste speelweken aangekomen. En dus is de spanning overal te snijden. Wat deden de Flames dit weekend?

Duitsland

Het Hoffenheim van Tine De Caigny verloor met 1-0 bij topclub Bayern München. De Caigny zelf speelde niet mee, de kloof met nummer drie en de CL-plaatsen is nu zes punten.

Engeland

In Engeland was er de finale van de FA Cup. Justine Vanhaevermaet (Reading), Yana Daniëls (Liverpool) en Amber Tysiak (West Ham United) kwamen dus niet in actie.

Frankrijk

In Frankrijk was het ook tijd voor de bekerfinale. Janice Cayman pakte de prijs met Lyon door grote concurrent PSG te kloppen met 2-1. Cayman zelf speelde niet mee, Hegerberg scoorde de twee doelpunten van Lyon.

Het Dijon van Lisa Lichtfus en het Le Havre van Silke Demeyere kwamen niet in actie.

Italië

In de strijd tegen degradatie won Davina Philtjens (ingevallen op het uur) met Sassuolo met 1-2 bij Pomigliano. Het team wint zo de play-downs.

Nederland

In Nederland was het tijd voor de Eredivisie Cup. In de heenwedstrijden van de halve finales lijkt alles al zo goed als beslist.

Ajax won met 5-2 van PSV, waar Biesmans en Bastiaen op de bank begonnen. Dhont begon in de basis en scoorde voor Twente tegen Belgenlegioen Fortuna Sittard in een 5-0 zege.

Spanje

In Spanje won Granadilla Tenerife met 3-1 van Sevilla. Jassina Blom speelde de hele wedstrijd en staat nu zesde in de stand.

Zwitserland

Basel en Kassie Missipo speelden dit weekend in de terugwedstrijd van de kwartfinales in de play-offs. Er werd met 1-0 verloren van Grasshopper. Ook in de heenwedstrijd hadden ze al verloren, het seizoen zit er zo helemaal op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws