Flames op zaterdag: Tessa Wullaert beslist Nederlandse topper, Silke Demeyere zorgt voor late en belangrijke assist

Het vrouwenvoetbal is zowat overal opnieuw volop bezig. En dus komen ook Red Flames overal in Europa in actie. Wat deden ze deze zaterdag?

Ook op zaterdag werd er gevoetbald op de Europese voetbalvelden en kwamen enkele Belgian Red Flames in actie. Daarbij toch wel een aantal opvallende resultaten hier en daar.

Frankrijk

In Frankrijk mocht Silke Demeyere invallen bij de rust tegen haar ex-team Lille. Uiteindelijk hielp ze met een late assist haar team Le Havre aan een 2-2 gelijkspel.

Lisa Lichtfus stond dan weer in doel bij Dijon. Ze kon een 2-1 nederlaag op bezoek bij Fleury 91 niet vermijden. In de stand heeft Le Havre nu 2 op 12 en Dijon 1 op 12. Alle hens aan dek dus.

Lisa Lichtfus
© photonews

Nederland

In Nederland één wedstrijd op zaterdag. Het Belgenlegioen van Fortuna Sittard nam het daarin op tegen PSV en won uiteindelijk met 1-0.

Tessa Wullaert scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd vanop de stip. Ze speelde de hele wedstrijd, net als doelvrouw Diede Lemey. Jarne Teulings werd dan weer gewisseld in minuut 86. Fortuna heeft nu 12 op 12 in de stand.