België - Rusland

#Flametime: Belgian Red Flames maken ware propaganda voor vrouwenvoetbal en hakken Rusland in de pan
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Vila Real de San Antonio, Portugal
| 0 reacties

België is vijfde geworden op de Algarve Cup. En hoe: alle positieve zaken die we ook al in de tweede helft tegen Denemarken zagen werden makkelijk doorgetrokken tegen de Russen, die van geen hout pijlen wisten te maken. Ware propaganda.

Bondscoach Serneels had tegen Rusland weinig reden om wissels door te voeren in vergelijking met de match tegen Denemarken. In doel stond Evrard in plaats van Odeurs, want zij kampte met een lichte verrekking. Verder geen wissels, al moest Elke Van Gorp na tien minuten al van het veld met een blessure.

En in haar plaats kwam Tine Schryvers. Het werd een aangename kennismaking om haar eens meer dan een kwartier te zien voetballen voor de Belgian Red Flames. Op het uur was ze leeggespeeld, maar op dat moment had ze gescoord en een assist gegeven. Wat een bravoure en werkkracht. Niet dat enkel zij vandaag goed was, we kunnen enkel het hele team proficiat wensen.

Coutereels en Deloose stonden meer dan hun vrouwtje op de flanken, Zeler toonde haar ervaring en Jaques haar snedige tackles centraal achterin, Tine de Caigny was werkelijk beresterk, Biesmans en Onzia toonden vista en voorin sloeg de motor van Wullaert ook helemaal aan. Vrouw van de match? Misschien toch nog Janice Cayman, die de ene goede actie na de andere uit de mouwen schudde.

De nieuwe truitjes van de Belgische ploeg? Het gaf ze enkel maar vleugels. Tessa Wullaert zette haar team op voorsprong na een dik kwartier, nadat ze goed naar de eerste paal was gelopen om een vrije trap van Cayman binnen te tikken. Zo scoorde ze opnieuw tegen het land waartegen ze haar eerste doelpunt maakte.

Vlak voor rust maakte Cayman er 2-0 van, een heerlijke treffer onder doelvrouw Grichenko. Meteen na de rust was het dan Schryvers die een lange bal van Zeler in doel werkte, een strafschop - los in de bovenhoek - van Coutereels na een fout op de ingevallen Wiard deed de boeken helemaal toe.

Maar geen vier zonder vijf, want Cayman zette het orgelpunt. Een hard ingeschoten pass tikte ze meteen voor haarzelf in de loop, de afwerking was ook prima. Door het veelvuldig wisselen aan beide zijden zakte het tempo daarna een beetje, maar geconcentreerde Flames maakten de match simpel af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws