belBelgië
nooNoorwegen
Datum: 10/04/2014 20:00
Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Moedige Belgian Red Flames koud gepakt door EK-finalist
Moedige Belgian Red Flames koud gepakt door EK-finalist
Foto: © Photonews

De Red Flames zijn aan Den Dreef onderuit gegaan tegen EK-finalist Noorwegen. De groepsfavoriet haalde het met 1-2, waardoor het WK weer wat verderaf is voor de Flames.

Aernout Van Lindt in Leuven

Het gesternte stond nochtans goed: deze morgen wisten de Red Flames U19 grootmacht Duitsland uit te schakelen, waardoor ze naar het EK in Noorwegen mogen. Zij werden voor de match aan Den Dreef - waar zowat 2000 enthousiaste fans de Flames probeerden vooruit te schreven - even gehuldigd. Ook de A-ploeg had vertrouwen weten te tanken na de 0-6 in Albanië.

Ives Serneels verraste enigszins met zijn opstelling: Janice Cayman werd - net als bij Juvisy - naar de rechtsachter gehaald, Nicky Van den Abbeele mocht starten in de basis, terwijl Philtjens en De Gernier vanop de bank moesten toekijken.

Koud gepakt voor en na de rust

Na een nerveus begin hadden de Flames de wedstrijd in handen gepakt. Wullaert trapte een aantal keer op doel en behoudens wat hete standjes na corners bleef het achterin een halfuur goed gesloten. Daarna moest Evrard geweldig redden op een inzet van Stensland, maar de Belgen leken de rust te gaan halen tot het in de laatste minuut dan toch koekenbak was dankzij diezelfde Stensland.

Bij de eerste de beste aanval van de tweede helft werd de score verdubbeld. Hegerberg werd alleen het straatje ingestuurd en zij bleef ijzig kalm. Ze omspeelde Evrard en het stond ineens 0-2. Wedstrijd gespeeld, al bleven de Flames daarna wel moedig op zoek gaan naar een doelpunt. Minde had de 0-3 moeten maken, verder waren het de Flames die er voor gingen.

Moedige Flames vinden niet meer dan eerredder

Het slotkwartier was België echt baas. De aanvallen volgden elkaar sneller op en de balcirculatie werd snediger. Een enig mooie aanval kwam via Biesmans bij Zeler terecht en zij schoof de aansluitingstreffer tegen de touwen.

De supporters gingen er nog eens achterstaan en dat leverde zelfs nog een paar halve kansjes op. De Flames verdienden misschien nog wel een gelijkmaker, maar Hjelmseth pareerde de schoten allemaal al bij al makkelijk. 1-2 bleef het zo aan Den Dreef, waardoor Noorwegen nog steeds ongeslagen is en België - mede dankzij de 10-1 winst van Nederland tegen Albanië - zakt naar plek drie in de poule. Om tweede te worden, zal volgende maand thuis tegen Nederland moeten worden gewonnen.

Herbeleef België - Noorwegen

Vooraf

Wereldkampioenschap

 Speeldag 8