KAA Gent Ladies
staStandard de Liège
0-1
0-2
0-5
76' Aline Zeler (pen)
0-6
0-7
0-8
86' Maud Coutereels (pen)
Datum: 29/11/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 12
Standard Fémina vernedert Gent Ladies
Standard Fémina vernedert Gent Ladies
Foto: © SC

Standard Fémina blijft co-leider in de BeNe League. Het haalde zwaar uit op het veld van de Gent Ladies en de score viel dan ook heel zwaar uit.

Aernout Van Lindt in Oostakker

AA Gent was niet van plan zich in te graven en begon moedig aan de wedstrijd tegen Standard Fémina. Het kreeg een paar halve kansjes, maar het werd gaandeweg wel naar achteren geduwd. Na een kwartier kwam Standard via een tegenaanval op voorsprong: Tessa Wullaert spurtte het veld over in 11 seconden en drukte af. Evrard was op de afspraak, maar ze duwde de bal in de voeten van Julie Biesmans en die twijfelde niet: 0-1.

Dat leek ook meteen de ruststand te gaan worden, want het tempo ging wat uit de wedstrijd na de vroege voorsprong. Gent Ladies deden alles wat ze konden, Standard deed het rustig aan en verzuimde de score te laten oplopen. Tot iets voor rust Lewerissa alsnog de 0-2 tegen de netten prikte.

Dominantie Standard na de pauze

Dat was meteen ook een serieuze domper op het gevoel van de thuisploeg, dat na de rust helemaal werd weggespeeld. Een misverstandje achterin bij de thuisploeg zorgde meteen voor de 0-3, de veer was gebroken. Lewerissa dikte haar doelpuntentotaal nog wat aan en in de slotfase kwam ook Tessa Wullaert nog haar neus aan het venster steken: ze scoorde twee keer door haar snelheid te gebruiken en miste nog enkele andere kansjes. Opmerkelijk daarbij: doelvrouw Evrard die een paar keer ver uit haar doel kwam, weliswaar vaak doortastend.

Tussendoor hadden enkele strafschoppen (perfect omgezet door Zeler en Coutereels) de pil nog wat bitterder gemaakt: 0-8, het resultaat van dominantie op alle vlakken. Nochtans speelde Gent niet eens zo slecht en Standard niet eens zo weergaloos, maar het klasseverschil was wel duidelijk.

Gent moet natuurlijk in dit soort wedstrijden de punten niet halen, want Standard speelt mee voor de top van de BeNe League. Als het nog enkele geblesseerden kan recupereren, is het misschien wel klaar voor het kampioenschap. Dat verloren ze vorig jaar op de slotspeeldag aan Twente, ook dit jaar de grote concurrent: beide teams staan voorlopig samen op kop in de stand. 

Herbeleef KAA Gent Ladies - Standard de Liège

Vooraf