Anderlecht - Paok Saloniki

Vrouwen Anderlecht hebben geen kind aan PAOK en pakken eerste zege in Lotto Park
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht
| 0 reacties
Vrouwen Anderlecht hebben geen kind aan PAOK en pakken eerste zege in Lotto Park
Foto: © photonews

De vrouwen van RSC Anderlecht zijn hun CL-avontuur goed begonnen tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. Spannend werd het nooit echt.

Justien Odeurs moest een keer een balletje plukken en een keer echt uitpakken met een redding op een inzet van Maria Mitkou, maar verder was het eigenlijk 90 minuten eenrichtingsvoetbal in het Lotto Park. De vrouwen zouden voor de eerste overwinning van paars-wit in het Lotto Park zorgen.

45 minuten wachten

Voor de rust liet het na de score snel te laten oplopen, waardoor het tot op slag van rusten wachten was tot Tine De Caigny de ban wist te breken voor paars-wit. Aan kansen in de eerste helft ook al geen gebrek, maar het was allemaal net niet.

Na de pauze ging het dan weer veel sneller. Tison zorgde al snel voor de definitieve bevrijding en de dubbele voorsprong tegen de amechtige Grieken, die zelden een mooie actie op poten wisten te zetten en twee klassen te zwak waren.

Zaterdag d-day

De Caigny maakte haar hattrick rond, tussendoor had ook Laura Rus op enig mooie wijze de netten bol weten te zetten. En dan werden ook nog eens drie goals - waarvan minstens eentje onterecht - afgekeurd voor buitenspel.

LSK Kvinner won eerder op de dag met 4-0 van het Noord-Ierse Linfield, nog zo'n zwak zusje in de groep. De ploeg die zaterdag (14 uur) wint, is normaal gezien zeker van de 1/16e finales in de Champions League. Bij een gelijkspel? Dan kan het een rekenspel worden op dinsdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Champions League