Datum: 12/04/2016 20:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Belgian Red Flames zetten nieuwe stap richting EK na ruime overwinning tegen Estland

Belgian Red Flames kloppen Estland met 6-0

De Belgian Red Flames hebben geen enkel probleem gehad om Estland met 6-0 naar huis te sturen. Door de overwinning staan ze nu op zes punten van het EK. Geschiedenis is in de maak, Tessa Wullaert maakte weer naam met 2 doelpunten en zit nu aan 28 voor haar land.

Estland heeft vele troeven, maar het hoogtepunt van de avond van de bezoeksters was toch wel een beetje het volkslied. De Belgian Red Flames hadden werkelijk geen enkele moeite met de mooiste en meest noordelijke Baltische staat. Justien Odeurs zag nauwelijks een bal, op een schotje van Kubassova een kwartier voor tijd na.

De Flames kwamen na tien minuten op voorsprong via een heerlijke kopbal van Coutereels, daarna was het stilaan vooral uitkijken hoe hoog de score zou oplopen. De Caigny en - wie anders - Tessa Wullaert zorgden bij de rust al voor een meer dan geruststellende 3-0 voorsprong.

Enige minpuntje van de eerste helft? Het nogal driest inkomen van Zlidnis op Janice Cayman. Zij bleef in de tweede helft in de kleedkamers, waardoor we 45 minuten lang ook Tine Schryvers op ons bord kregen. In haar eerste interland voor eigen volk veroverde ze opnieuw de harten met een zielvolle prestatie en een doelpunt.

Tine De Caigny had meteen na de rust een heerlijke voorzet voorbij Getter Laan getrapt, het orgelpunt werd op het uur door Tessa Wullaert al op het scorebord geknald. Ook Coryn en Yüceil mochten nog invallen, die laatste voor Wullaert. Een applausvervanging voor de goalgetster aller tijden der Flames: 28 goals in 43 interlands, faut-le-faire.

En dus zijn de drie punten binnen tegen het zwakke Estland. De Flames staan nu op 11 punten uit vijf wedstrijden en blijven voorlopig leider in de groep. Engeland volgt met 10 op 12 op een puntje. Als België in juni in Estland en daarna in september ook in Servië gaat winnen, dan schrijven ze geschiedenis en wordt de thuismatch tegen Engeland een galawedstrijd.

De toekomst ziet er rooskleurig uit, Ellie Goulding kan geboekt worden voor een liveconcert in september om de EK-kwalificatie te vieren. Een beetje dromen mag, maar de Flames toonden tegen Estland vooral realisme. En zo worden stappen gezet, eentje per keer. Al was Estland echt maar een aperitiefhapje. Of een dessertje na Engeland.