Genomineerden zijn bekend, maar wie is de topfavoriet voor de Gouden Schoen bij de vrouwen?

Genomineerden zijn bekend, maar wie is de topfavoriet voor de Gouden Schoen bij de vrouwen?
Foto: © photonews

Het wordt stilaan aftellen naar de Gouden Schoen. Ook bij de dames is de felbegeerde prijs sinds twee jaar in het leven geroepen. Tessa Wullaert en Janice Cayman wonnen de eerste twee edities en zijn ook nu genomineerd.

We zetten vooraleerst nog even graag de tien genomineerden op een rijtje: 

Rest de vraag: wie gaat er met de overwinning vandoor? Met Janice Cayman (winnares vorig jaar) en Tessa Wullaert (winnares het jaar daarvoor) zijn de twee topfavorieten meteen opnieuw bekend. Beiden speelden in 2018 een prima seizoen.

Cayman was belangrijk in de WK-kwalificatiecampagne, Wullaert haalde met Wolfsburg nog wat prijzen binnen en vertrok daarna richting Manchester City. Beiden zouden op een of andere manier de prijs wel verdienen.

Lifetime Achievement Award?

Mogelijk wordt het ook spannend met Aline Zeler. Zij doet het namelijk prima in Nederland momenteel en bovendien zijn er binnen de jury van 90 stemgerechtigden mogelijk ook enkelen die haar willen bekronen voor haar hele carrière - inclusief 108 caps voor de Belgian Red Flames.

Vanuit haar ervaring, mérite en voortrekkersrol zou ze zeker een prijs verdienen, al lijkt een lifetime achievement award wat dat betreft misschien gewoon logischer dan echt de Gouden Schoen. Eind januari weten we hoe laat het is.

Wie mag van jou de prijs pakken dit jaar?

25%
13%
63%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties