Belgiƫ - Zwitserland

Zonde: Belgian Red Flames geven twee keer een voorsprong uit handen en moeten aan de arbeid in Zwitserland

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 0 reacties
Zonde: Belgian Red Flames geven twee keer een voorsprong uit handen en moeten aan de arbeid in Zwitserland
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames leken lange tijd op weg naar een mooie uitgangspositie in de halve finales van de play-offs richting WK in Frankrijk, maar een late tegentreffer heeft ervoor gezorgd dat het nog heel moeilijk wordt in Zwitserland.

  • Snelle voorsprong voor Belgian Red Flames
  • Alles onder controle tot minuut 55
  • Owngoal Philtjens, snelle en mooie treffer De Neve
  • Lehmann zorgt voor domper op de feestvreugde

De Belgian Red Flames wilden in de heenwedstrijd in eigen huis een goede uitgangspositie verwerven richting de terugwedstrijd dinsdag in Biel/Bienne. Bondscoach Ives Serneels wilde continuïteit inbouwen na de match tegen Italië en koos voor zijn vertrouwde opstelling, met ook Nicky Evrard opnieuw in doel.

De afscheidnemende Zwitserse coach moest een paar speelsters missen en posteerde uiteindelijk Lia Wälti centraal achterin op de plaats van Kiwic. Zij verloor na drie minuten een duel van Tessa Wullaert, die haar voorzet via een Zwitsers been in de voeten van Cayman zag verdwijnen.

Snelle voorsprong

Die aarzelde niet en legde haar tiende goal uit de WK-kwalificatiecampagne overhoeks tegen de netten. Reden voor een vroege Mexican Wave aan Den Dreef in Leuven, waar eindelijk nog eens gefeest kon worden terwijl het mannenteam van OH Leuven de boot inging bij Mechelen.

Of de Red Flames het zich nog gaan beklagen dat ze de rest van de eerste helft nalieten om snel een dubbele voorsprong op het bord te zetten? Dat gaan we pas met zekerheid kunnen zeggen op dinsdagavond. Feit is wel dat het voetballend wat minder was dan in de steengoede match tegen de Squadra een maand geleden.

Domper op de feestvreugde

Organisatorisch stond het wel prima en echt veel open kansen ontwikkelden de Zwitsers niet. Iets na de rust kwamen die wél op gelijke hoogte na een owngoal van Davina Philtjens, maar enkele minuten later zorgde Laura De Neve met een erg droge knal vanop dertig meter voor een nieuwe voorsprong.

Dat leek ook meteen de eindstand te gaan worden. Een goede, maar geen riante uitgangspositie voor de Red Flames zou dat geweest zijn. Maar in een match van de Red Flames is naar het toilet gaan in de laatste vijf minuten nooit een optie. Een heel vinnig ingevallen Alisha Lehmann zorgde nog voor een domper op de feestvreugde, al was de voorbereiding van Crnogorcevic en Bachmann wel uit het boekje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)