Datum: 26/10/2013 15:30
Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Speeldag 3
Belgian Red Flames vlammen en maken feta van Griekenland

De Belgian Red Flames hebben in hun derde wedstrijd in de WK-kwalificatie voor het Wereldkampioenschap 2015 in Canada uitgehaald. Het maakte feta van Griekenland, onder andere dankzij een hattrick van Aline Zeler.

Door Aernout Van Lindt

Na de gewonnen wedstrijd tegen Albanië in eigen huis (2-0) was er enkel te klagen over de doeltreffendheid, ook de 4-1 nederlaag in Noorwegen konden we een lesje in efficiëntie noemen. Dat moest dus anders en beter tegen Griekenland, op papier ook een haalbare kaart voor de Belgian Red Flames. Bondscoach Serneels had er alvast vertrouwen in, mocht blijken uit deze tweet van voor de wedstrijd:

De bondscoach zag zijn team na een kwartiertje op voorsprong komen via Aline Zeler, die een Standardaanval met Tessa Wullaert koelbloedig wist af te ronden. De Flames op rozen en tien minuten later nog veel meer, na een nieuw doelpunt van Zeler.

Tegendoelpunt snel ongedaan gemaakt

Even leek het een koude douche te gaan worden vlak voor de rust, toen Kongouli de aansluitingstreffer voorbij Evrard duwde, maar lang hoefden de Belgen niet te nagelbijten: 1-3 nog voor de rust via opnieuw Zeler, ditmaal vanop de stip na een fout op Daniëls.

Na de rust meer van hetzelfde: druk van de bezoeksters, wat uiteindelijk ook tot doelpunten zou gaan leiden. Tessa Wullaert scoorde er na de koffie nog twee, evenveel keer op aangeven van Lien Mermans.

Veel vertrouwen voor Portugal

Tussendoor had ook Coutereels nog een strafschop mogen omzetten, deze keer na een fout op Zeler - die even later een applausvervanging kreeg voor haar hattrick. Even voordat Wullaert de eindstand op 1-7 wist te brengen, pikte ook Lorca Van De Putte haar doelpuntje mee.

Een mooie, grote overwinning voor de Red Flames, die zo blakend van vertrouwen aan hun vierde wedstrijd zullen kunnen beginnen. Met een 6 op 9 in de rugzak mag het donderdag om 20.30 uur aantreden op het Kiel in Beerschot voor de wedstrijd tegen Portugal.