Datum: 05/04/2014 12:00
Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Speeldag 7
Belgian Red Flames nog steeds op WK-koers na eclatante overwinning in Albanië

De Belgian Red Flames blijven op WK-koers na alweer een mooie overwinning. Albanië werd met 0-6 van het veld getikt.

De Belgian Red Flames hadden de heenwedstrijd nog in het geheugen staan. Toen was België meer dan baas, maar maakte het maar twee van zijn 28 kansen af. Met het oog op donderdag opnieuw een heel belangrijke wedstrijd tegen Noorwegen op het programma (aan Den Dreef in Leuven), wilde het nu alvast vertrouwen tanken met een goede prestatie.

Van de Putte opent met verjaardagscadeautje

De sfeer binnen het team, die is alvast prima. Deze week werd de jarige Lorca Van de Putte nog bedolven onder de hele ploeg, maar ze vond het nu ook tijd haarzelf een cadeautje te doen: 0-1 na tien minuten dankzij de linksachter. Meteen het signaal om door te drukken, al leidde dat voor de rust niet tot verdere doelpunten.

Na de koffie was het wel snel raak, toen Tessa Wullaert de 0-2 tegen de touwen drukte. Match gespeeld, want de thuisploeg kon nooit echt een vuist maken tegen een sterker België. Lien Mermans deed de boeken helemaal dicht halfweg de tweede helft.

Nog drie doelpunten in slotkwartier

Toch was het toen nog niet gedaan, want Aline Zeler achtte in het slotkwartier haar moment gekomen. Zij maakte er nog twee en samen met een doelpunt van Coutereels (ook Standard Fémina) zorgt dat voor een eclatante overwinning: 0-6. Door deze overwinning staan de Belgen voorlopig aan de leiding in de groep met 13 op 18, maar Noorwegen volgt op een puntje en met twee matchen minder.

De wedstrijd van donderdag tegen die verliezend EK-finalist zal een cruciale worden. Winnen gooit de groep open, maar ook een puntendeling kan met het oog op plek 2 in de poule belangrijk zijn.