Zaccardo trekt richting Bundesliga

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Zaccardo trekt richting Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Italiaanse international Cristian Zaccardo vertrekt bij US Palermo en slaat zijn tenten op bij Bundesligaclub VfL Wolfsburg. De transferprijs die de Volkswagenclub moet betalen, ligt rond de zeven miljoen euro.

Cristian Zaccardo heeft in Wolfsburg een contract ondertekend tot de zomer van 2011. De 26-jarige rechtsachter had op Sicilië wel nog een verbintenis lopen tot medio 2012, vandaar de kostprijs van zeven miljoen euro.

Felix Magath, de trainer van Wolfsburg die fel op zijn komst aandrong, is in zijn nopjes op de website van Wolfsburg. "Cristian is een speler die we bijzonder goed zullen kunnen gebruiken. Hij is een kopbalsterke speler met een grote drang naar voren. Hier zal hij zich doorontwikkelen. Andere jonge spelers zullen veel van hem kunnen leren en ook dat is positief voor de Bundesliga", aldus Magath.

Zaccardo behoorde in 2006 tot de Italiaanse WK-selectie die wereldkampioen werd in Duitsland. Hij kwam toen drie keer in actie. In totaal verzamelde de verdediger al 17 selecties voor Italië. In Palermo speelde hij 140 duels in de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties