Groep B: Werder uitgeschakeld

Kevin Van Cutsem

Werder Bremen kwam vanavond in Famagusta niet verder dan een gelijkspel. Daardoor kunnen de Duitsers alleen nog maar strijden voor een Uefa Cup ticket.

Werder Bremen wachtte een levensbelangrijke verplaatsing naar Famagusta. De Duitsers, met drie punten uit vier wedstrijden laatste in hun poule, mochten bij verlies een ticket voor de volgende ronde op hun buik schrijven.

Na een teleurstellende eerste helft, brak de Cypriotische hel los in de tweede. Na iets meer dan een uur spelen bracht Nicolau Famagusta op voorsprong. Amper vijf minuten later stond het 2-0. Savio verschalkte doelman Vander na een snelle counter. Bremen, dat niets meer te verliezen had, vocht zich opnieuw in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Diego, op strafschop, en Hugo Almeida (foto) sleepte Werder nog een gelijkspel uit de brand.

Door deze puntendeling rest er Bremen, het nummer 9 in Duitsland, enkel te spelen voor een Uefa Cup ticket. Anorthosis moet winnen van Panathinaikos wil het de achtste finales nog bereiken.