Stade Rennes ziet topschutter lang uitvallen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Stade Rennes ziet topschutter lang uitvallen
Foto: © SC

Stade Rennes heeft slecht nieuws gekregen. Topschutter Jimmy Briand is zes maanden uitgeschakeld met een knieblessure die hij opgelopen heeft op training met de Franse nationale ploeg.

De dokters van de Franse nationale ploeg spraken aanvankelijk van een beschadiging van de knieschijf, maar nu is gebleken dat de spits de kruisbanden van de linkerknie heeft afgescheurd. Jimmy Briand liep de blessure op na een botsing met doelman Cedric Carrasso.

Pierre Dreossi, de technisch directeur van Stade Rennes, is teleurgesteld. "Het is voor ons een catastrofe als het gaat over onze ambities in de beker en de competitie. Die teleurstelling is des te groter omdat hij die blessure niet heeft opgelopen bij ons. Het is erg slecht nieuws voor ons en voor hem dat hij lange tijd niet zal kunnen voetballen", klinkt het op de website van de Bretoense club.

Rennes staat momenteel op de zesde plaats in de Franse Ligue 1 en het heeft maar vier punten achterstand op nummer drie Marseille. De ploeg van trainer Guy Lacombe staat ook in de halve finale van de Franse beker waarin gespeeld zal worden tegen Grenoble Foot. Briand scoorde dit seizoen al acht keer en is daarmee de huidige clubtopschutter. Hij zal pas terug kunnen voetballen bij aanvang van volgend seizoen. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties