Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Nu de play-offs ten einde lopen, kiezen we telkens uit vier wedstrijden ons team van de week. Het lagere aantal matchen bracht echter geen kwaliteitsverlies. Vooral Anderlecht en Zulte Waregem imponeerden dit weekend.

Doel

In doel plaatsen we, ondanks stevig concurrentie van Matthew Ryan, Lokeren-goalie Davino Verhulst. Het sluitstuk was de enige reden dat de Waaslanders niet met een pak voor de broek vertrokken uit het Regenboogstadion. Verhulst haalde enkele gemaakte goals uit zijn doelvlak.

Verdediging

Achterin kozen we deze week voor Laurent Ciman en Anthony Vanden Borre. Die laatste was met zijn rushes een constante kopzorg voor Racing Genk. Ciman was een hele wedstrijd beter dan de Brugse aanvallers, maar kon de 0-1 uiteindelijk niet vermijden. Ook Cheikhou Kouyaté, intussen middenvelder in het systeem van Hasi, zetten we voor de vorm even terug op zijn oude positie. De Senegalees was opnieuw weergaloos.

Middenveld

Ons dichtbevolkt middenveld openen we met Youri Tielemans. Samen met zijn maatje Kouyaté hield hij het Genkse middenveld in een stalen greep. Met Bruno vinden we op de flank nog een paars-witte uitblinker. Aan de overkant vinden we Waldemar Sobota, hij maakte zijn voorlopig belangrijkste goal voor Club in de 0-1 zege op Standard.

Na de knalprestatie tegen Lokeren konden we ook niet naast Essevee-spelers Thorgan Hazard en Ibrahima Conté kijken. Binnen drie minuten zorgden ze voor een dubbele voorsprong. De storm ging daarna niet meer liggen aan de Gaverbeek.

Aanval

Ook onze voorhoede kleurt deze week in het bordeaux van Zulte Waregem. Idrissa Sylla toonde zich nog maar eens een waardige doublure voor Mbaye Leye. Bongonda had aan de linkerkant opnieuw een begenadigde avond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties