Jonathan Lardot komt terug op afgekeurd doelpunt van Anderlecht

Jonathan Lardot komt terug op afgekeurd doelpunt van Anderlecht

Standard won afgelopen zondag de Clasico na een geweldige comeback. Er waren ook enkele twijfelachtige beslissingen van scheidsrechter Jonathan Lardot deze wedstrijd. Daar komt hij op terug.

Er werd in de eerste helft een doelpunt van Anderlecht afgekeurd toen de VAR hands zag van Théo Leoni. Dit kon de 0-3 worden, en misschien dan ook de doodsteek. Bij het Refereeing Department komt scheids Jonathan Lardot terug op deze fase.

"Toen de actie begon, heb ik meteen tegen de VAR gezegd dat er sprake kon zijn handspel. De actie ging verder en uit de fase kwam een doelpunt. De VAR bekeek dit toen. Aangezien ik uit mijn positie niet zeker was of het al dan niet hands was, heb ik de actie niet afgebroken. De VAR stuurde me naar het scherm", begint hij.

"Op de beelden zie je duidelijk dat de arm weg is van het lichaam in een onnatuurlijke positie. Het tweede aspect is dat er contact is met op het bovenbeen. Dat was de belangrijkste discussie tijdens de beslissing, want de nieuwe regels hebben het over, een deviatie die het handspel opheft."

Lardot heeft het ook even over een nieuwe regel. De deviatieregel, die in sommige gevallen handspel kan opheffen.

"Een deviatie van zijn eigen lichaam tegen de eigen hand of van een ploegmaat tegen zijn hand. We moeten met enkele dingen rekening houden. Een deviatie moet de bal ingrijpend van richting doen veranderen. In dit geval is dat niet zo, de bal raakt lichtjes de dij. Zo raakt de bal de arm en wordt de deviatieregel dus niet toegepast. Het is gewoon foutief handspel omdat de hand weg is van het lichaam", aldus Lardot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties