Laura De Neve

Word fan van Laura De Neve!
Facebook
RSS Feed van Laura De Neve

Laura De Neve spreekt over Santana en Marijke Callebaut

door Aernout Van Lindt
0 reacties

Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Laura De Neve.

Laura De Neve werd op 9 oktober 1994 geboren en is een speelster van Anderlecht, waar ze al sinds 2012 speelt. De Neve is polyvalent en kan op verschillende plekken in verdediging en middenveld goed uit de voeten.

Dender is de ploeg die me heeft grootgemaakt

De Neve is technisch en kan met goede voorzetten of vrije trappen ook voor gevaar zorgen, zoals ze bij paars-wit meermaals bewees afgelopen jaren. Het begon bij Dender voor de jonge speelster.

"Dender blijft voor mij de ploeg die me jarenlang groot heeft gebracht en waar ik alle kansen heb gekregen, ook als meisje. Ik heb altijd in de verdediging gestaan, al werd ik de laatste seizoenen bij paars-wit wel vaker op het middenveld uitgespeeld", aldus De Neve in gesprek met Voetbalkrant.com.

Idool? Ik keek enorm op naar Marijke Callebaut

"Mijn troeven? Ik ben geen egoïst, heb een goede trap en kan ook rust aan de bal brengen. Maar ik moet nog werken aan mijn duelkracht en mijn startsnelheid. Ik kan me wel al beter focussen dan vroeger. Hoe ik dat doe? Door muziek te luisteren. Iets met beat, of Spaanse muziek. Santana kan ik enorm appreciëren."

Tot slot nog het idool van Laura De Neve. "Toen ik jong was, speelde ik nog met Marijke Callebaut bij Anderlecht. Naar haar keek ik enorm op. Ze kon overal haar plan trekken en nam de jongeren onder haar vleugels."

Ploegen

01/07/2012 - Nu Anderlecht - Dames
30/11/-0001 - Nu Anderlecht - Dames

Nieuws

 
  •  

Info

Naam De Neve
Voornaam Laura
Geboortedatum 09/10/1994
Positie Verdediger
Ploeg
Nationaliteit België
  Wedstrijden Wedstrijden 6
  Aantal keer titularis Aantal keer titularis 6
  Aantal keer vervangen Aantal keer vervangen 0
  Gespeelde minuten Gespeelde minuten 540
  Gele kaarten Gele kaarten 0
  Rode kaarten Rode kaarten 0
  Goals Goals 1
  Owngoals Owngoals 0
  Penalty Penalty 0
  Assists Assists 1