Juventus geeft 3-0 weg, Roma kan niet winnen

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

AS Roma is er niet in geslaagd om tot op vier punten te naderen van Inter. De Romeinen kwamen in Livorno niet verder dan een gelijkspel.

Lucarelli bracht Livorno al in de negende minuut op voorsprong maar Perrotta en Toni (foto) zetten de scheve situatie voor de twintigste minuut al om in een voorsprong. Lang bleef die echter niet op het bord, want opnieuw Lucarelli zorgde in de 26ste minuut al voor een 2-2 tussenstand. Alsof dat nog niet genoeg was, sloeg Roma één minuut later weer toe via Pizarro.

In de tweede helft ging de thuisclub, die in degradatienood verkeert, op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er via een strafschop, wederom gescoord door Lucarelli. Het was een hevige partij gekleurd met maar liefst tien gele kaarten.

Juventus begon als een werveldwind aan zijn thuiswedstrijd tegen Siena. Del Piero (2x) en Candreva zorgden in de eerste tien minuten al voor een 3-0 voorsprong. Rode lantaarn Siena kon snel iets terugdoen in de zestiende minuut via Maccarone. In de tweede helft kwam Juventus nauwelijks nog aan kansen en de bezoekers sloegen hun slag.

Ghezzal maakte direct na de pauze 3-2 en toen Grygera een strafschop veroorzaakte zorgde diezelfde Ghezzal met een mooi benutte strafschop zelfs voor de verrassende gelijkmaker. Thuisspeler Felipe Melo lag in de slotfase weer volledig overhoop met het thuispubliek.

Lazio verloor in eigen huis met 0-2 van Bari en moet blijven opletten voor het degradatiespook. (AN)