Nieuw-Zeeland stunt in 93ste minuut

Steurbaut Kersten

Nieuw-Zeeland heeft in zijn eerste wedstrijd op het WK Slovakije op een gelijkspel gehouden. Een doelpunt in de 93ste minuut van Winston Reid bezorgde de Nieuw-Zeelanders een punt.

Het WK mist kansen en doelpunten. Alle teams lijken zeer voorzichtig aan het toernooi te beginnen. Nieuw-Zeeland had daar lak aan en trok de eerste tien minuten ten aanval. Helaas kende die goeie start geen vervolg. De Slovaken namen stilaan maar zeker de wedstrijd in handen, maar grote kansen waren er amper.

Pas kort voor het halfuur had Sestak de 0-1 aan de voet. Hij werd prima aangespeeld door Vladimir Weiss, maar besloot naast het doel van Paston. De doelman van Nieuw-Zeeland ging enkele minuten later in de fout. Hij trapte naast de bal en Robert Vittek kon er bijna van profiteren. Nieuw-Zeeland kon één keer echt dreigen voor de rust. Een schot van Smeltz belandde in het zijnet.

Vier minuten na de rust viel er dan toch een doelpunt. Robert Vittek mocht vanuit buitenspelpositie de prima voorzet van Sestak voorbij Paston koppen. Dat doelpunt brak de wedstrijd allerminst open. Nieuw-Zeeland bleek niet sterk genoeg om het Slovakije nog lastig te maken, terwijl de Slovaken vooral bezig waren met het verdedigen van de voorsprong.

Dat brak Slovakije in blessuretijd nog zuur op. Winston Reid kopte in de 93e minuut een voorzet van Smeltz tegen de netten en zorgde zo alsnog voor een punt voor Nieuw-Zeeland.