Liverpool behoudt koppositie

Leander Mespreuve
| 6 reacties

Rode Duivel Simon Mignolet heeft vanavond met zijn ploeg Liverpool terug de kop van de Premier League veroverd. Op het veld van Swansea werd het 2-2, meteen het eerste puntenverlies voor Big Simon en co.

Liverpool had aan een punt genoeg om de fakkel terug over te nemen van Tottenham en Arsenal. De wedstrijd kon nochtans niet slechter beginnen voor The Reds. Al na twee minuten opende Jonjo Shelvey de score, nota bene ex-Liverpool. De treffer betekende het eerste tegendoelpunt voor Mignolet in dienst van Liverpool.

Lang kon Swansea niet genieten van de voorsprong. De onvermijdelijke Daniel Sturridge bracht de bordjes twee minuten later alweer in evenwicht. Hij controleerde een schijnbaar verloren bal en deponeerde het leer achter keeper Vorm.  Meteen het vierde competitiedoelpunt voor de Engelse spits in vorm. Eerder deze week werd Sturridge door zowel de Engelse voetbalbond FA als door zijn eigen supporters verkozen tot MVP van de maand augustus.

Tien minuten voor rust kwam Liverpool op voorsprong dankzij een magistraal doelpunt van Chelsea-huurling Moses. Een droomdebuut voor de jonge Nigeriaanse international. Swansea-spits Michu bracht zijn ploeg iets na het uur weer op gelijke hoogte. Daarna zwegen de kanonnen. Met een 10/12 kan Liverpool terugblikken op een meer dan geslaagde competitiestart.