Terugblik op transferweek 2: 'toptransfer' van 16 miljoen en heel wat beweging in Jupiler Pro League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Terugblik op transferweek 2: 'toptransfer' van 16 miljoen en heel wat beweging in Jupiler Pro League
Foto: © photonews

De tweede ronde van de wintermercato is ook weer al achter de rug. In het buitenland is het nog even wachten op échte toptransfers, maar toch noteerden we al enkele opvallende moves. En enkele Belgische clubs zitten niet stil. Neem snel een kijkje in ons boekje met afgeronde overgangen.

Standard toonde zich tijdens de eerste ronde van de transferperiode érg gretig met drie versterkingen. Deze week gingen de Rouches rustig door met het aantrekken van Collins Fai en de huur van Boschilia.

Poletanovic, Allan en Mercier

Zulte Waregem verzekerde zich dan weer van de komst van Marko Poletanovic. Essevee huurt de overbodige middenvelder van Gent tot het einde van het seizoen.

KV Kortrijk versterkte zich met Xavier Mercier, een aanvallende middenvelder die overkwam van US Boulogne (Franse derde klasse, nvdr). En STVV huurde dan weer het Braziliaanse talent Allan van Liverpool.

In het buitenland

“En in het buitenland dan?”, horen we u al denken. Wel, daar is het wat aan de magere kant. Newcastle United legde 16 miljoen euro op tafel om Jonjo Shelvey weg te halen bij Swansea City, Liverpool nam Steven Caulker op huurbasis over van Queens Park Rangers en Arsenal haalde Mohamed Elneny weg bij FC Basel.

En ook dit nog: Torino slaagde erin om zijn voormalige goaltjesdief Ciro Immobile op uitleenbasis aan te trekken. Na mindere periodes bij Borussia Dortmund én Sevilla moet de Italiaan zijn carrière weer op de rails zetten bij de club waar hij enkele jaren terug erg succesvol was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties