? Verbist countert gejammer Brys en Bezus na afgekeurd doelpunt

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
? Verbist countert gejammer Brys en Bezus na afgekeurd doelpunt
Foto: © photonews

Er waren afgelopen weekend drie fases die door de VAR beoordeeld werden. Scheidsrechter Johan Verbist gaf zijn analyse van die drie heikele fases.

Vooral in Beveren was de consternatie groot, zowel coach Marc Brys als aanvaller Roman Bezus van Sint-Truiden konden niet geloven dat hun mooie doelpunt afgekeurd werd. Toch had de VAR het bij het rechte eind, legt Verbist uit.

"In de opbouw van de aanval staat Buya buitenspel. De assistent-scheidsrechter signaleert dat niet, de aanval gaat door en Bezus scoort. Bij het herbekijken van de fase stelt de VAR vast dat Buya buitenspel stond en wordt het doelpunt afgekeurd. Correcte beslissing."

Fase in Eupen-Gent

"Bij een aanval over de rechterkant brengt Dejaegere de bal voor. Plastun van AA Gent wil naar de eerste paal lopen maar wordt door Blondelle duidelijk neergetrokken. De fout werd niet opgemerkt door de scheidsrechter maar wel door de VAR en na het zien van de beelden geeft de scheidsrechter een strafschop. Juiste beslissing."

Fase in Moeskroen-Anderlecht

"Na een fout op Dimata fluit de scheidsrechter een strafschop voor Anderlecht. Na tussenkomst van de VAR wordt de strafschop herzien. Hij wordt omgezet in een directe vrije schop vermits de fout net buiten het strafschopgebied gebeurde. Terechte VAR-tussenkomst"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties