Verbiest verlengt dan toch bij Antwerp

Nico Wieme
| 15 reacties
Verbiest verlengt dan toch bij Antwerp
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Spencer Verbiest heeft dan toch een contractverlenging bij R. Antwerp FC getekend. Club en speler bereikten in de loop van vrijdagavond een akkoord.

Het heeft een tijdje geduurd, maar Spencer Verbiest heeft uiteindelijk de keuze van zijn hart gevolgd. De defensieve middenvelder verlengde zijn contract bij R. Antwerp FC met twee jaar, met optie op een extra seizoen.
 
Tijdens de winterstop van vorig seizoen kreeg Verbiest al een contractvoorstel, maar weigerde daar toen op in te gaan. Nadat hij in maart een scheenbeenbreuk had opgelopen, kwam Antwerp met een aanzienlijk verminderd aanbod over de brug en ook toen legde de 24-jarige speler dat naast zich neer.
 
Verbiest schermde met een aanbieding van een andere tweedeklasser en van een ploeg uit de Nederlandse Jupiler League. Vrijdagnamiddag zaten de Merksemnaar en het bestuur van Antwerp een laatste keer rond de tafel en nu vonden ze elkaar wel.
 
Het is een publiek geheim dat Verbiest maar al te graag naar eerste klasse wil en voor zijn blessure was er ook wel concrete belangstelling van twee eersteklassers. De middenvelder heeft ervoor geopteerd om met Antwerp de poort naar de Jupiler League te proberen openbeuken. 

De voetballoopbaan van Verbiest startte in 1989 bij Putte. Via Germinal Ekeren (1992) trok hij in 1998 naar AA Gent. Hij debuteerde als 17-jarige in eerste klasse op het veld van Harelbeke. De middenvelder mocht in de jaargang 2002-2003 met de Buffalo's zelfs meespelen tegen Malaga in de Intertotobeker. Na dat seizoen verhuisde hij naar Heerenveen, waar hij in de wedstrijd tegen Ajax 23 minuten voor tijd mocht invallen. In datzelfde jaar werd hij kampioen met de beloften van de Friese club.
 
In 2005 verkaste Verbiest dan naar de club van zijn hart, Royal Antwerp F.C. Hij speelde inmiddels 83 competitieduels, acht bekerduels en 23 vriendschappelijke wedstrijden in het roodwitte shirt. Daarin scoorde hij vijf doelpunten, kreeg hij negentien gele kaarten en twee rode. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties