Interview Van de Moortele: "Deelname aan eindronde is verdiend"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Van de Moortele: "Deelname aan eindronde is verdiend"
Foto: © SC

Volg SK Deinze nu via WhatsApp!

KMSK Deinze kijkt opnieuw naar boven. De oranjehemden beginnen niet zonder ambitie aan de eindronde om promotie in derde nationale. "Ik ben naar Deinze gekomen om met club de stap naar tweede klasse te zetten", aldus Sören Van de Moortele.

Cédric De Volder in Deinze

KMSK Deinze kende een teleurstellend seizoen. De oranjehemden eindigden op een grijze dertiende stek in derde nationale A. Toch trekken de Oost-Vlamingen morgen ten strijde tegen Racing Mechelen in de eindronde met een toegangsbewijs voor de Belgacom League als inzet.

“Ik moet toegeven dat de balans van ons seizoen negatief is”, bekent Van de Moortele in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar dat wil niet zeggen dat onze deelname aan de eindronde onverdiend is. We werkten een ijzersterke tweede periode af en het reglement zegt nu eenmaal dat de winnaar van de periodetitel mag meedoen aan de nacompetitie.”

De aanvoerder is echter realistisch rond de kansen van oranje-zwart in de eindronde. Toch kan de 25-jarige doelman enige ambitie niet verstoppen. “De mogelijkheid om te promoveren is er nu eenmaal. Maar ik besef maar al te goed dat we geen topfavoriet zijn. Maar we hebben twee wedstrijden (komende zondag komt Racing Mechelen op bezoek in Deinze voor de terugwedstrijd, nvdr.) met een rechtstreekse uitschakeling in het vooruitzicht om te tonen wat we waard zijn.”

Het kleine broertje van Malinois is bovendien geen onbekende voor Deinze. Uitgerekend door winst tegen Racing (3-2, nvdr.) verzekerde Deinze zich van de periodetitel. “We hebben dus al bewezen dat we in staat zijn om van hen te winnen. Bovendien ben ik niet ontevreden met de loting. Wedstrijden tegen Racing Mechelen zijn leuke duels met veel toeschouwers.”

Van de Moortele proefde vorig seizoen wederom van tweede klasse bij SV Roeselare. Eerder speelde het jeugdproduct van KAA Gent met Deinze al in de Belgacom League. “Of ik ambitie heb om het nog eens op een hoger niveau te proberen? Ik ben teruggekeerd naar het Burgemeester Van de Wielestadion om met Deinze naar tweede nationale te gaan. Nu concentreren we ons dus op de eindronde. En dan zien we wel waar het schip strandt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws