Gewezen voetbalster mag met nieuw persoonlijk record dromen van Olympische Spelen in Parijs in ... hoogspringen

Gewezen voetbalster mag met nieuw persoonlijk record dromen van Olympische Spelen in Parijs in ... hoogspringen
Foto: © photonews

Ook in 2023 was het opnieuw een geweldig sportjaar voor de Belgen. En ook de komende jaren mogen we nog leuke dingen verwachten, want er zit nog veel talent op de rand van de definitieve doorbraak.

Op het WK hoogspringen in Boedapest werd Merel Maes afgelopen zomer zeventiende met een sprong over 1m89. Daarmee maakt ze ook kans om volgend jaar eventueel naar de Olympische Spelen in Parijs te mogen.

Temeer ze dit seizoen haar persoonlijk record weer wat scherper stelde. In Kortrijk sprong ze deze zomer over 1m93, een nationaal record U20. Straffe cijfers dus van de 18-jarige Merel Maes, even straf als Thiam en Hellebaut op hun leeftijd in het hoogspringen, al moet gezegd dat zij toen nog niet echt specifiek op het hoogspringen trainden als meerkampsters.

Tia Hellebaut als voorbeeld voor Merel Maes

Hellebaut en Thiam zijn overigens ook de atleten waar de jonge atlete naar op kijkt en zeker Hellebaut was altijd haar favoriete. De Haasdonkse is overigens een sportief meisje van jongsbeen af en was tot 2020 nog voetbalster.

Zo speelde ze lange tijd als enige meisje bij de U15-jongens van Vrasene, de club waar ook Tine De Caigny ooit nog bij de jeugd speelde. Ook daar viel ze al op door haar wendbaarheid en sprongkracht - hoe kan het ook anders. Voetbaltrainingen zijn - zeker voor meisjes - overigens zeker geen nadeel voor hoogspringsters (in spe). 

Merel Maes
© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties