Jean-Marie Dedecker cynisch: "Nooit herhalingen op vrouwenzender, omdat alle acties zo traag verlopen"

Jean-Marie Dedecker cynisch: "Nooit herhalingen op vrouwenzender, omdat alle acties zo traag verlopen"
Foto: © photonews

Het jaar 2023 zit er (zo goed als) op. Hoog tijd om dus even flink terug te blikken, met een aantal mensen die het allemaal dagelijks opvolgen. En die ook een opvallende mening hebben over een aantal zaken.

Het Nieuwsblad maakte een eindejaarsanalyse van 2023. En daarbij vielen ook een paar harde uitspraken, meer bepaald over het vrouwenvoetbal. José De Cauwer opende de debatten: “Dat Hazard te veel kilo’s meesleurde, kreeg veel media-aandacht, maar bij onze nationale voetbalvrouwen mocht het probleem van overgewicht amper benoemd worden."

"Geen woke uitspraak"

"Wie dat toch deed, kreeg de volle laag. Ondertussen zijn die voetbalsters toch afgevallen, niet?", vroeg de wieleranalist zich af. Waarop Jean-Marie Dedecker het mes zo mogelijk nog wat dieper stak: “Telenet biedt nu een zender aan (W-sport) waar alleen vrouwensport uitgezonden wordt. Daar vallen nooit herhalingen te zien, omdat alle acties zo traag verlopen.”

José De Cauwer liet zich meteen ontvallen dat die uitspraak niet meteen woke was, al kon er blijkbaar nog een schaterlach bij af. Laat ons hopen dat we in 2024 het over andere soort prestaties kunnen hebben en dit in het verleden kunnen laten ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws