Coach Mattheus van RSC Anderlecht Women reageert na nederlaag tegen Leverkusen

Coach Mattheus van RSC Anderlecht Women reageert na nederlaag tegen Leverkusen

In het vrouwenvoetbal worden er dezer weken vooral oefenwedstrijden gespeeld. En dat heeft zo zijn gevolgen met oog op de Super League. Ook RSC Anderlecht speelde een absolute topwedstrijd afgelopen weekend. Met een nederlaag tot gevolg.

RSC Anderlecht kreeg Bayer Leverkusen over de vloer, een subtopper uit Duitsland. Een te duchten tegenstander, en dat bleek ook uit de resultaten. Ondanks doelpunten van Vidal (1-0) en Jacobs (2-2) werd uiteindelijk met 2-3 verloren.

Anderlecht eindigde 2023 op een gedeelde derde plaats in de Super League. De kloof met leider OH Leuven is zeven punten, waardoor er werk aan de winkel is in 2024. En de oefenwedstrijd tegen Leverkusen kan daarbij wel degelijk geholpen hebben.

Ondanks dat er geen vertrouwensboost werd gepakt door een sterke overwinning, is er alvast toch opnieuw veel bijgeleerd. En ook coach Dave Mattheus heeft in een reactie aangegeven dat hij het positieve ziet in de nederlaag.

"Dit soort oefenwedstrijden tegen een taaie tegenstander uit de Bundesliga is goed voor de RSCA Women. Hiermee versnellen we onze ontwikkeling, zowel individueel als collectief", aldus de coach van paars-wit in een reactie op de sociale media-kanalen van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws