Vrouwen Anderlecht weerstaan met negen zieke speelsters tegen Standard - OH Leuven lachende derde?

Vrouwen Anderlecht weerstaan met negen zieke speelsters tegen Standard - OH Leuven lachende derde?
Foto: © Louis Evrard

In de Super League zitten we klaar voor de terugronde in de play-offs. Nog vijf speeldagen en we weten wie de titel gaat pakken. Anderlecht en Standard speelden op zaterdagmiddag tegen elkaar een absolute topper.

Zowel Anderlecht als Standard konden de punten goed gebruiken in de titelstrijd. Halfweg de play-offs was Anderlecht leider en volgde Standard als nummer drie op amper twee puntjes van paars-wit. Het kon dus alle kanten uit.

Negen speelsters out bij Anderlecht

Bij RSC Anderlecht was er wel een fel virus aan het rondwaren in de ploeg, waardoor liefst negen basisspeelsters niet aan de aftrap konden komen. Een zware domper net tijdens de topmatch tegen Standard.

In een vrij gelijkopgaande wedstrijd bleven we in de eerste helft verstoken van kansen, na de pauze was er meer te beleven. De grootste kans was voor Welma Fon op een goede voorzet van Blave, maar ze kon net niet bij de bal.

0-0 gelijkspel, Leuven lachende derde?

Ook Toloba en Van Eynde probeerden de bakens nog te verzetten. De Rouchettes roken bloed, maar konden uiteindelijk niet scoren. En dus bleef het bij een teleurstellende 0-0, al is de vraag wie daar het meest tevreden zal om zijn.

Anderlecht overleefde een moeilijke wedstrijd met een halve B-ploeg, Standard blijft in de running met nog vier speeldagen te gaan en OH Leuven kan als lachende derde de leidersplaats overnemen als het zelf wint van Club YLA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws