Groep B: Famagusta blijft verbazen

Kevin Van Cutsem
| 3 reacties

Anorthosis Famagusta en Inter speelden vanavond 3-3 gelijk. Zo blijft Inter op kop van groep B. Famagusta staat tweede.

Inter startte in Nicosia met de 18-jarige Mario Balotelli naast Ibrahimovic in de aanval. En de Italiaanse belofte-international deed het vanavond niet slecht. Nadat zijn spitsbroeder een eerste kans had gemist kon Balotelli op het kwartier wel scoren. Een vrije trap van Zlatan belandde via de vuisten van doelman Beqaj voor de voeten van Balotelli, die de bezoekers uit Milaan op voorsprong bracht. Lang konden de Italianen echter niet genieten. Door een groot misverstand tussen Burdisso en doelman Julio Cesar kon gewezen Lyon-speler Cedric Bardon vlak voor het halfuur gelijkmaken.

De slotfase van de eerste helft verliep erg hectisch. Eerst bracht Materazzi met een rake kopbal Inter opnieuw op voorsprong. Een minuut later kopte Panagi een Famagusta-hoekschop binnen. Rusten met 2-2 en Anorthosis bewees nog maar eens dat er met hen rekening gehouden moet worden.

Een waarschuwing die werd aangezwengeld door een derde treffer vroeg in de tweede helft. Het was Frousos die de Cyprioten uitzinnig deed worden: 3-2. De ingevallen Cruz zorgde er echter voor dat Inter op kop van groep B blijft. De Argentijn werkte tien minuten voor tijd een voorzet van Balotelli binnen.

Famagusta blijft dus verbazen. De Cyrioten staan nog steeds tweede in het klassement.