'Inter haalt versterking bij FC Genoa'

Mathias Dumarey
| 12 reacties
'Inter haalt versterking bij FC Genoa'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Genoa was dit seizoen een van de revelaties in de Serie A en daar lijkt het nu een prijs voor te moeten betalen. Landskampioen Inter Milaan versterkte zich met twee sterkhouders van de ploeg: Diego Milito (foto) en Thiago Motta.

Gisteren zou Inter Milaan de komst van Diego Milito en Thiago Motta al afgerond hebben. De twee komen over van FC Genoa. Inter betaalt hiervoor een flinke som geld en spits Robert Acquafresca maakt de overstap naar de Ligurische kust. Genoa-voorzitter Enrico Preziosi heeft de deal overigens al bevestigd in de Italiaanse media.

"Ik heb vandaag de hele dat met Inter-voorzitter Massimo Moratti onderhandeld en we zijn tot een akkoord gekomen. Het is officieel. Voor ons is het wel een pijnlijke beslissing. De twee spelers wil ik alvast bedanken voor hun inzet gedurende dit seizoen. Naast de financiële kant van het verhaal krijgen we gelukkig ook de versterking van Acquafresca", aldus Preziosi. Het is wel nog onduidelijk of de transferrechten van de spits gedeeld zullen worden.

Diego Milito had nog een contract tot 2011 bij FC Genoa. De Argentijn had een ruim aandeel in de vijfde plaats van Genoa in de Serie A. Thiago Motta, een Braziliaan, speelde eerder voor FC Barcelona en Atlético Madrid maar door blessureleed kon hij er nooit een vaste plaats veroveren. Bij Genoa bloeide hij echter helemaal open. De 21-jarige Acquafresca is dan weer een Italiaanse jeugdinternational die dit seizoen werd uitgeleend aan Cagliari Calcio en twaalf keer scoorde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties