Van Nistelrooy maakt debuut voor Hamburg

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Hamburg speelde 3-3 gelijk tegen FC Köln. Nieuwkomer van Nistelrooy mocht een minuutje meedoen, nadat Hamburg tegen de gelijkmaker was gelopen. Stuttgart won in extremis van het geplaagde FC Nürnberg.

FC Köln – Hamburg: 3-3

Hamburg gaf een comfortable 1-3 vorsprong weg in het laatste kwartier. Marcell Jansen had zijn ploeg al na drie minuten op voorsprong gebracht, Mohamad hing de bordjes in evenwicht. Hamburg kon toch met een voorsprong de rust in na een treffer van Mladen Petric.

Na de koffie kregen de bezoekers een strafschop en Petric dikte zijn doelpuntentotaal aan tot zes. De zege leek binnen, maar de thuisploeg dacht er anders over. Novakovic bracht een kwartier voor tijd weer hoop in de harten van het publiek en de jonge Adil Chihi redde twee minuten voor tijd een punt voor Köln.

FC Nürnberg – VFB Stuttgart: 1-2

Timo Gebhart had Stuttgart op voorsprong gezet, Bunjaku scoorde de gelijkmaker na het uur. Hilbert, die na een uur Hleb had vervangen, redde zijn ploeg van een blamage bij de voorlaatste in de stand. De subtop komt stilaan in het viezier van Stuttgart.

Freiburg – Schalke: 0-0

Schalke ziet Bayern een kloofje slaan na de puntendeling in Freiburg. Gelukkig voor de Königsblauen leed eerste achtervolger voor de derde plaats, Hamburg, ook puntenverlies.

Hoffenheim – Hannover: 2-1

Hannover blijft op de sukkel in Duistland. De club boekte een schamele twee op dertig en verloor zaterdag voor de zesde keer op rij. Ook Hoffenheim zat in een neerwaartse spiraal, maar Carlos Eduardo en Salihovic op strafschop tikten de bezoekers uit voor rust. Sevilla-huurling Arouna Koné kon in zijn eerste match tegenscoren.