Deflandre: "Ik wil weten waarom ik er niet meer bij ben"

Hannes De Meyer
| 22 reacties
Deflandre: "Ik wil weten waarom ik er niet meer bij ben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag staat er alweer een speeldag op het programma in tweede klasse. Lierse moet absoluut winnen van Dender, wil het Eupen en KVSK United niet laten uitlopen aan de kop van het klassement. Erik Deflandre zal er meer dan waarschijnlijk niet bij zijn.

Eric Deflandre zit bij Lierse op een dood spoor. Twaalf keer kwam de rechtsachter dit seizoen nog in actie, maar zijn laatste optreden dateert alweer van 4 december. Bovendien moet ex-speler van Lyon, Club Brugge en Standard, op een bijveldje trainen met een aantal andere verguisde spelers.

"Natuurlijk doet dit pijn aan het hart", laat Deflandre duidelijk verstaan in Het Laatste Nieuws. "Het feit dat ik niet meer schijn mee te tellen, valt me zwaar. Ik weet ook niet hoe het zo ver is kunnen komen. Ik vond dat ik een 'normale' eerste ronde speelde, niet super, maar zeker ook niet slecht. Rond de winterstop raakte ik echter twee weekjes geblesseerd en sindsdien kom ik niet meer aan de bak. Vreemd, temeer omdat de trainer me nooit een woordje uitleg verschafte."

Deflandre hoopt de volgende dagen op een goed gesprek met trainer Helleputte. "Ik vroeg teammanager Lallo of hij een gesprek kan regelen. Ik wil gewoon weten waarom ik er niet meer bij ben. Ik ben bereid elke reden te aanvaarden, maar ik wil graag persoonlijk een uitleg krijgen. Dat respect vind ik wel dat ik verdien."

Deflandre blijft naar verklaringen zoeken. De 36-jarige speler is steeds professioneel gebleven. "Ik ga niet uit, ik kom altijd op tijd op training en ik geef me volledig. Ik ben zeker dat ik conditioneel nog bij de beste vijf van onze kern ben. Aan motovatie ontbreekt het me niet, anders zou ik de voorbije weken geen twee keer met de reserven hebben gespeeld. Zelfs als men mij vraagt om voortaan 's ochtends vroeg of 's avonds laat individueel te komen trainen, dan zal ik dat doen. Ik wil niet dat iemand mij iets kan verwijten."

Ziet Deflandre nog een toekomst op het Lisp? "Toch wel. In het voetbal kan alles heel snel veranderen. Ik hoop echt dat ik Lierse de komende maanden nog kan helpen. Dat is ook de reden waarom ik de voorbije winter interesse uit Saudi-Arabië en Luik afwimpelde. Ik tekende afgelopen zomer bij Lierse met als doel de titel halen. Daar blijf ik achter staan. Aan stoppen denk ik dus voorlopig niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties