| 0 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 heeft zich na winst tegen Mönchengladbach weer op kop gezet van de Bundesliga en legt zo de druk opnieuw bij Bayern München. Bayern speelt zaterdagavond nog tegen degradatiekandidaat Hannover 96.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach: 3-1

Al na acht minuten moest Logan Bailly al een eerste keer in de netten graaien na de vroege treffer van de Kroatische middenvelder Ivan Rakitic (foto). De bezoekers reageerden even na het kwartier via Raul Bobadilla: 1-1.

Met een doelpunt vlak voor en na de pauze verzekerde Schalke zich toch nog vrij gemakkelijk van de thuiszege. Jefferson Farfan en opnieuw Rakitic, op penalty, zorgden voor de doelpunten.

Schalke klimt zo opnieuw over Bayern München naar de koppositie in de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen telt nu 61 punten uit 31 wedstrijden. Wint Bayern vanavond van Hannover, dan neemt het de leidingsplaats weer over.

Stuttgart - Bayer Leverkusen: 2-1

Leverkusen lijkt stilaan de rol te lossen in de titelstrijd. Het kon zaterdagmiddag niet de volle buit pakken bij Stuttgart. Leverkusen kwam wel het beste uit de startblokken. Stefan Reinartz zorgde voor de openingstreffer na 13 speelminuten.

Enkele minuten later kantelde de partij toen Tranquillo Barnetta zijn tweede gele kaart kreeg. Leverkusen moest dan 70 minuten met tien spelers verder. Stuttgart profiteerde van de man-meer-situatie en kon even voor het halfuur gelijkmaken via Cacau. Vijf minuten voor affluiten zette de Braziliaan met zijn tweede van de avond de 3-1 eindstand op het bord. (AN)