West Ham officieus zeker van behoud

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

West Ham United zal tot maandag moeten wachten om te weten of het ook volgend seizoen in de Premier League zal spelen. West Ham ging onderuit bij Fulham met 3-2 en kan enkel theoretisch gezien nog ingehaald worden door Hull City.

Hull kan immers nog op gelijke hoogte komen qua punten, maar het doelpuntensaldo van West Ham is veel groter. (-18 voor WH en -41 voor Hull) Door een zege tegen EL-finalist Fulham had het zijn lot zelf kunnen beslissen, maar liet dat na. Dempsey zette net voor de rust Fulham op voorsprong.

Een nogal knullige own goal van West Ham-spits Cole (foto) was een kwartier na de pauze goed voor de 2-0. Diezelfde Cole maakte zijn fout goed door drie minuten later tegen te scoren. Okako zorgde tien minuten voor tijd voor de 3-1. Franco kon even voor affluiten wel nog de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.