Tottenham blijft steken op gelijkspel tegen Sunderland

Bram Coenen
| 7 reacties

Tottenham Hotspur is vanavond niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Sunderland. Tegen de ploeg van onze landgenoot Simon Mignolet werd het op White Hart Lane 1-1.

Mignolet, de voorbije weken nochtans uitstekend op dreef bij Sunderland, mocht vanavond niet in de basis starten. Craig Gordon, hersteld van een blessure, kreeg opnieuw de voorkeur in doel. Voor doelpunten was het op White Hart Lane wachten tot in de tweede helft. Rafael Van Der Vaart, op het nippertje fit geraakt voor deze wedstrijd, opende in de 65e minuut de score na duidelijk voorafgaan hands van Peter Crouch.

Niet veel later kwam Sunderland echter alweer op gelijke hoogte via Asamoah Gyan. De Ghanees straft geblunder van William Gallas en Younes Kaboul af en liet doelman Heurelho Gomes geen schijn van kans.

Tottenham zette nog wel druk in de slotfase, maar kwam niet verder meer dan een tegenvallend gelijkspel. De Spurs blijven hierdoor gedeeld zesde in de stand. In de andere wedstrijd die vanavond al werd gespeeld vloerde Stoke Birmingham met 3-2. Woensdag worden de resterende wedstrijden van de twaalfde speeldag afgewerkt.