AC Milan neemt de leiding over na nieuw verlies Lazio Roma

Steven Lammens
| 24 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AC Milan deed vanavond een goede zaak door Palermo met 3-1 te verslaan. Leider Lazio Roma ging onderuit tegen Cesena.

AC Milan zag tijdens de opwarming Andrea Pirlo uitvallen wegens een blessure, Clarence Seedorf was zijn vervanger. Na 19 minuten kon Seedorf de vrijstaande Alexandre Pato te vinden die met een kopbal de bezoekende doelman wist te verschalken. Net na de rust kon Palermo de gelijkmaker binnen tikken via Armin Bacinovic. De thuisploeg drukte na de gelijkmaker de bezoekers volledig weg. Dit werd uiteindelijk beloond door een penalty, die Zlatan Ibrahimovic wist te benutten. Net voor het einde kon Robinho het geruststellende derde doelpunt maken op assist van Ibrahimovic.

Lazio Roma mocht op bezoek gaan bij Cesena en dat beloofde geen gezondheidswandeling te worden. Vijf minuten voor affluiten wist Marco Parolo Lazio zijn tweede nederlaag in één week toe te dienen.

Inter Milaan en Juventus Turijn kwamen niet verder dan een gelijkspel. Inter Milaan moest op bezoek gaan bij Lecce. De regerend landskampioen had de beste kansen en kwam op het uur verdiend op voorsprong via de Argentijn Diego Milito. Na deze treffer kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kon Ruben Oliveira de gelijkmaker maken. Juventus mocht op bezoek gaan bij Brescia. Juventus had eveneens het betere van het spele en kwam ook oververdiend op voorsprong via Fabio Quagliarella. Alessandro Diamanti zorgde echter nog voor de knappe gelijkmaker met een fraai afstandschot.

In de resterende wedstrijden konden AS Roma, Catania en Genoa de drie punten thuishouden door respectievelijk Fiorentina, Udinese en Bologna te verslaan. Napoli wist de drie punten mee te graaien uit Cagliari. Chievo en Bari deelden de punten in hun onderonsje.