ManCity en Kompany blijven vierde ondanks nederlaag

Melissa Maes

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany kon zaterdag niet winnen met Manchester City. Simon Mignolet wist wel een zege te boeken met Sunderland.

Everton – Manchester City 2-1

Manchester City had in de eerste helft het voordeel. Touré opende ruim een kwartier voor rust de score. Toch konden Vincent Kompany en co de voorsprong niet vasthouden.

Distin en Osman maakten in acht minuten tijd twee doelpunten, de wedstrijd was beslecht. Kompany pakte een halfuur voor tijd ook een gele kaart.

City behoudt ondanks het verlies de vierde plek. Everton blijft steken op de zevende plaats.

Bolton Wanderers – Sunderland 1-2

Simon Mignolet en zijn ploegmaats van Sunderland kwamen op slag van rust op voorsprong. De wedstrijd leek een hele poos op 0-1 te eindigen.

Drie minuten voor tijd moest Mignolet toch de bal uit zijn doel halen. Het duel eindigde niet op een gelijkspel, want in de allerlaatste minuut wist Sunderland toch de volle buit te pakken met een doelpunt van Muntari.

Sunderland deed een goede zaak met de winst. Het springt over West Bromwich Albion naar de twaalfde plek en heeft evenveel punten als Newcastle United. De Bolton Wanderers verliezen hun achtste plek aan Stoke City en heeft slechts twee punten meer dan Sunderland.