Interview Sollied: "AA Gent moet derby winnen"

Melissa Maes
| 5 reacties
Sollied: "AA Gent moet derby winnen"
Foto: © SC

AA Gent verloor afgelopen weekend nog de topper tegen Club Brugge, zaterdagavond wacht de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren. “Die wedstrijd moeten we wel winnen.”

Lokeren lijkt superkrachten te hebben tegen topploegen. Vorig weekend won het met 3-1 van de landskampioen. “Ze hadden wel wat geluk tegen Racing Genk, maar van Anderlecht hadden ze ook kunnen winnen (0-1). Toen hield Silvio Proto alle kansen tegen”, laat Trond Sollied weten tijdens zijn persmoment.

“Vorig jaar viel alles goed voor Lokeren, dit seizoen vind ik dat het wat op en neer gaat voor hen. Gent moet deze derby winnen. De rivaliteit tussen beide teams is nog steeds intact, zeker op bestuursniveau.”

Sollied zal wel enkele sterkhouders moeten missen. “Zlatan Ljubijankic was goed bezig, maar de kans is klein dat hij al fit geraakt voor de Bekerwedstrijd van woensdag. Hetzelfde geldt voor Tim Smolders.”

Ilombé Mboyo is terug, maar hij is nog niet klaar om te starten. Misschien kan hij een halfuurtje spelen.” De mogelijkheid bestaat dat de trainer een jonge speler laat starten. “Hannes Van Der Bruggen verdient die kans vroeg of laat. Hij heeft genoeg kwaliteiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties