De flop-tien van Sir Alex Ferguson

Jim Bogaert
| 38 reacties
De flop-tien van Sir Alex Ferguson
Foto: © SC

Dat Alex Ferguson al 25 jaar een geniale trainer is bij ManU, weten we ondertussen. Maar dat hij er soms goed naast zat, moet ook gezegd zijn. The Sun lijstte zijn top-tien grootste flops op.

1. Bebe: Ferguson kocht Bebe voor een slordige 8.6 miljoen euro zonder hem ook maar één keer aan het werk te zien. Faalde bij ManU en wordt momenteel uitgeleend aan Besiktas.

2. Massimo Taibi (De blinde keeper van Venetië): Werd voor 5.3 miljoen euro bij Venezia weggehaald (1999). Werd tot man van de match verkozen na zijn eerste match tegen Liverpool, maar blunderde daarna drie wedstrijden op rij. Vaarwel Taibi.

3. Eric Djemba-Djemba: Bij Nantes gehaald als de opvolger van Roy Keane in 2003. Een taak die hem iets te hoog aangeschreven stond.

4. David Bellion (de Franse flop): Sir Alex moest en zou het Sunderland-supertalent Bellion bij zijn team hebben. Wat hij ooit in de Fransman zag, is vandaag nog steeds een groot vraagteken.

5. Jordi Cruijff: Misschien dacht Fergie dat hij een tweede Cruijff te pakken had, maar niets was minder waar.

6. William Prunier: In 1995 vrij overgekomen van Bordeaux. Tekende een proefcontract bij ManU. Mocht twee keer spelen wegens blessures van zowel Steve Bruce, Gary Pallister als David May. Speelde dramatisch. Zocht zijn geluk later nog bij KV Kortrijk waarmee hij degradeerde. Daar stond hij vooral bekend voor zijn wilde tackles en een vechtpartij met Eric Van Meir.

7. Dong Fangzhuo: In 2004 uit China gehaald en uitgeleend aan Antwerp waar hij in tweede klasse topschutter werd. Speelde welgeteld een keer op Old Trafford.

8. Juan Sebastian Veron: Van Lazio overgenomen in 2001 voor 32.5 miljoen euro. Was een getalenteerde speler, maar bracht nooit wat van hem verwacht werd. Te hoge transferprijs voor wat hij maar was.

9. Kleberson: Verzamelde wel 32 caps voor Brazilië, maar drukte door blessures en aanpassingsproblemen nooit zijn stempel op het Manchester United van Ferguson.

10. Diego Forlan: Bewees ondertussen dat hij een spits van wereldklasse is, maar toonde dat nooit bij ManU. Voetbalde in Spanje een carrière bijeen om 'u' tegen te zeggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties