AA Gent reageert op uitlatingen Standard-directeur

Melissa Maes
| 77 reacties
AA Gent reageert op uitlatingen Standard-directeur
Foto: © SC

Standard-directeur Pierre François eiste deze week het ontslag van bondsprocureur Marc Rubens omdat hij nog geen beslissing had genomen in verband met de vermeende overtreding van Ilombé Mboyo op Kanu. “Dat vind ik ongehoord”, reageert Michel Louwagie.

“Ik heb vanmiddag de beelden nog verschillende keren uitvoerig bekeken, met de herhalingen in vertraging, en dat bevestigde nogmaals wat we als wisten: Ilombé Mboyo raakt zijn tegenstander Kanu niet in die fase”, zegt Michel Louwagie op de clubwebsite.

“Bovendien kan je goed zien dat Mboyo wegkijkt bij die actie en dus helemaal niet kan zien waar hij terechtkomt. Dat Kanu dan komedie begint te spelen en het publiek woedend reageert, doet niet eens ter zake.”

“Dat Pierre François dan zelfs om het ontslag van de bondsprocureur vraagt, terwijl het niet eens een fout was, dat vind ik toch echt wel ongehoord. Bij het schorsen op basis van beelden leek het bij momenten wel een heksenjacht op AA Gent.”

“Vorig seizoen werd Elimane Coulibaly aan het begin van de play-offs zo geschorst, op het einde kreeg César Arzo er zo een. Terwijl fouten van andere spelers vaak ongestraft bleven. En begin dit seizoen kreeg Zlatan Ljubijankic drie speeldagen schorsing voor licht natrappen op Kanu, evenveel als Kanu nu kreeg voor zijn zware fout op Yassine El Ghanassy.”

“Een tijd geleden kwam ik met François overeen om het aanklagen van spelers te stoppen en het bondsparket zijn werk te laten doen. Dat bezegelden we met een handshake, maar blijkbaar is dat niet genoeg als je deze gang van zaken ziet."

Trond Sollied beaamde de woorden van de manager en voegde er duidelijk aan toe: "Geen probleem als het bondsparket toch een zaak zou opstarten, want dan gaan we resoluut voor de vrijspraak. Het is immers duidelijk dat hij Kanu niet raakt en dat het dus helemaal geen fout was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties