Groep A: PSG wint en pakt groepswinst

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paris Saint-Germain heeft de topper in groep A gewonnen en zo zich tot groepswinnaar gekroond. In Parijs werd het uiteindelijk 2-1. Helton werd de anti-held voor Porto. Dinamo Zagreb kon in allerijl de nul wegwerken in hun CL-campagne.

PSG – Porto 2-1

In het Parc des Princes ging PSG van meet af aan vol voor de groepswinst. Iets voor het halfuur leidde dat ook tot een eerste doelpunt, toen Thiago Silva binnenkopte. Lang konden de Parijzenaars echter niet genieten van hun voorsprong, want even later maakte Jackson Martinez al de gelijkmaker.

1-1 was meteen de ruststand en in de tweede helft was het wachten tot Helton op onbegrijpelijke wijze een schotje van Lavezzi onder zich liet schieten. PSG meteen terug op voorsprong, en deze keer lieten ze Porto niet meer terugkomen. Defour mocht bij Porto nog twintig minuten invallen, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Paris Saint-Germain moest winnen voor de groepswinst, dus deed het dat ook.

Dinamo Zagreb – Dynamo Kiev 1-1

In het begin van de wedstrijd speelde het slechte weer even spelbreker, de wedstrijd moest zelfs een kwartiertje worden stilgelegd omdat de lijnen niet meer zichtbaar waren. Toen de spelers terug konden spelen was het wachten tot in de toegevoegde tijd van de eerste helft om het eerste doelpunt te zien. Via Yarmolenko kwam Dynamo Kiev op voorsprong.

In de tweede helft leek het er lange tijd naar uit te zien dat Dinamo Zagreb deze campagne zonder een punt of zelfs maar een doelpunt zou gaan afronden, maar in de ultieme minuut van de blessuretijd bevrijdde Krstanovic de Kroaten. Kiev gaat door naar de Europa League, Zagreb was al langer uitgeschakeld.