Fiorentina haalt Rossi binnen

Nicolas Delacourt
| 3 reacties
Fiorentina haalt Rossi binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Giuseppe Rossi vervolgt zijn loopbaan bij Fiorentina. De aanvaller is een 5-jarig contract overeengekomen met de club uit de Serie A. Villarreal ontvangt 11 miljoen euro voor de Italiaan.

Rossi staat al sinds april vorig jaar aan de kant met een zware knieblessure. Hij is waarschijnlijk vanaf maart inzetbaar bij Fiorentina.

Rossi werd in 2000 opgenomen in de jeugdopleiding van AC Parma, waar Manchester United hem in 2004 wegplukte. Bij de Engelse club debuteerde hij in het seizoen 2005/06 op het hoogste niveau, maar doorbreken deed hij er niet. Na twee periodes op huurbasis bij Newcastle United (de eerste helft van het seizoen 2006/07) en Parma (de tweede helft van het seizoen 2006/07) werd Rossi in 2007 voor ongeveer tien miljoen euro verkocht aan Villarreal.

Bij de Spaanse club scoorde hij tijdens zijn competitiedebuut op 26 augustus 2007 tegen Valencia CF. Aanvankelijk rouleerde trainer Manuel Pellegrini met de vier aanvallers van de club, Rossi, Nihat Kahveci, Jon Dahl Tomasson en Guillermo Franco, maar na enige tijd werd het duo Rossi-Nihat het vaste spitsenkoppel bij Villarreal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties