Fenerbahçe zonder fans in terugwedstrijd Europa League

Thomas Eeckhout
| 0 reacties
Fenerbahçe zonder fans in terugwedstrijd Europa League

Fenerbahçe moet de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League tegen het Wit-Russische BATE Borisov zonder fans afwerken. De UEFA verwierp het beroep van de Turkse club tegen een eerder opgelegde straf in januari.

Fenerbahçe kreeg in januari de sanctie opgelegd nadat de Turkse fans projectielen en Bengaals vuurwerk op het veld gooiden tijdens de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op 6 december vorig jaar. Ook in augustus waren er al gelijkaardige incidenten geweest tijdens het duel tegen Spartak Moskou. Toen kreeg Fenerbahçe een voorwaardelijke straf. Mede daardoor oordeelde de UEFA in januari dat Fenerbahçe een wedstrijd achter gesloten deuren moest spelen.

De club ging in beroep, maar dat beroep werd dus afgewezen, waardoor Fenerbahçe zich volgende week donderdag moet zien te plaatsen zonder de steun van haar supporters. Een nadeel voor de Turken, die de vocale steun van haar supporters goed had kunnen gebruiken na de 0-0 uitslag van de heenwedstrijd. Wie er volgende week ook niet bij zal zijn is de Portugese sterspeler Raul Meireles. Hij kreeg vanavond al na vijf minuten rood en mag zich aan een schorsing verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties